Supermarktketen Emté verdwijnt, vastgoed 27 winkels overgenomen voor €60 miljoen

5-3-2018

De slechtdraaiende Emté supermarktketen krijgt een andere eigenaar: de combinatie Jumbo en Coop koopt de 132 Emté-winkels voor circa €410 miljoen van het beursgenoteerde Sligro Food Group.  Daarin zit ook de verkoopopbrengst van €60 miljoen voor de 27 winkelpanden die nog in handen zijn van Sligro, eigendom van de familie Slippens. 

Ook de twee distributiecentra in Kapelle en Putten, de Vleescentrale in Enschede en alle ondersteunende operationele en commerciële afdelingen gaan mee over naar de nieuwe eigenaar, evenals alle medewerkers.

AH blijft marktleider
Het is nog niet duidelijk of de naam Emté gehandhaafd wordt. Jumbo neemt 85 Emté-zaken over (tweederde) en Coop de rest. Door de overname komt het aantal vestigingen van Jumbo op 670 winkels en is daarmee de onbetwiste nummer twee in de Nederlandse markt voor supers, na marktleider Albert Heijn (847 winkels).

Bij Emté werken 6200 mensen bij een jaaromzet van ruim €800 miljoen en een marktaandeel van 2,5%. De winkels staan vooral in het zuiden van het land, de bakermat ook van supermarktketen Jumbo, die in dezelfde plaats gevestigd is als Sligro. Jumbo heeft al eerder geprobeerd Emté over te nemen.

 

Bron: www.vastgoedjournaal.nl